No Callarem! Per una República Catalana Lliure de Violències Masclistes

Totes al carrer! Tenim moltes raons per exigir la fi de les violències masclistes. la situació és inaguantable! Enguany portem 25 feminicidis als països catalans!  Manifest No Callarem!

Convocatòries manis col·lectius feministes:

  • Divendres 23N Cornellà. A les 17h Pl. Catalunya per anar a l’acte davant el castell. A les 20:30h . Plaça de l’estació. MARXA TORXES #BaixLloFeminista x Dones, Bolleres i Trans. Dissabte 24 hi ha convocades marxes nocturnes no-mixtes a moltes viles.
  • Diumenge 25N Barcelona:  a les 11.30h. Pl. Universitat.  –  Cardedeu:  a les 12h. Pl. Joan Alsina – Girona:  a les 19h. Pl. del Vi – Lleida:  a les  18h. Pl. Fanalets – Manresa:  a les 19h. Plana de l’Om – Reus:  a les 19h. Mercat Central – Tarragona: a les 12h. Pl. Corsini.
  • Catalunya Nord. Dissabte 24N Perpinyà. A les 14h Plaça de la Victòria (Castellet) Marxa contra totes les violències sexistes i sexuals. (Jove Moviment Feminista Perpinyà se sumena a la crida estatal de FR) i Diumenge 25N a les 11:30h Jornada al Casal de Perpinyà: Contra la violència masclista, sororitat feminista, organitzada pel jmfperpinya.
  • Palma: a les 12h. Pl. d’Espanya – València: a les 12h. Glorieta de la Creu

Manifest No Callarem!

25 DE NOVEMBRE 2018:  NO CALLAREM!

Un dia més, un any més ens trobem davant d’un 25 de Novembre -DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES – en el què hem de seguir denunciant dones assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles, dones assetjades, traficades, explotades. Dones que amb l’excusa de la religió, la tradició o la cultura són mutilades, menyspreades, desposseïdes de qualsevol dret o reconeixement com a éssers humans. La violència masclista d’aquesta societat patriarcal no s’atura ni fa quelcom per prendre consciència que una altre mirada, una altre manera de fer és possible.

Tenim estadístiques, tenim lleis i mesures que sobre el paper fan un reconeixement d’aquesta xacra que patim les dones pel fet de ser dones. Només fa uns dies que des de l’hospital de referència de Barcelona, el Clínic, se’ns alertava de l’augment d’agressions sexuals a Barcelona.

La violència patriarcal i masclista no coneix estatus econòmic, nacionalitat, raça, creença política o religiosa, edat, formació. És una violència que s’exerceix en la creença per una part de les persones que hi ha essers de primera i de segona categoria amb la connivència de les institucions i de la justícia que no doten de recursos i massa vagades culpabilitzen a la víctima i no a la persona agressora.

Nosaltres Dones de l’ANC reivindiquem que tenim l’oportunitat de capgirar la situació en la constitució de la República Catalana. Una República que ha de tenir un compromís ferm i decidit per erradicar aquesta xacra. Una República que ha de dotar de recursos econòmics, de personal especialitzat i format, d’infraestructures per donar aixopluc a totes aquelles dones i persones que ho necessitin. Una República que ha de defensar i posar en valor i en pràctica una educació inclusiva i coeducativa des del minut zero en totes les etapes educatives.

Les violències masclistes són un problema de país i NO CALLAREM ni pararem de denunciar-ho. I és per així que aquest 25 de novembre tornarem a sortir al carrer . Perquè ens volem vives i no callades treballarem des de la nostra experiència comuna compartida per canviar aquesta realitat.

Des de la nostra sectorial denunciem a unes institucions i un poder judicial que fan de l’ordre patriarcal el seu manual de bones pràctiques per tal de no perdre l’hegemonia del poder sobre nosaltres i tots allò que som i volem ser.

No callarem i defensarem des de la República Catalana una societat lliure de violències masclistes i caminarem juntes i tossudament alçades fins aconseguir fer de la defensa dels nostres drets i de les nostres llibertats una qüestió d’estat.

Per tot això ens adherim al Manifest unitari “Juntes soscavem l’ordre patriarcal!” i diem ben alt que

NO CALLAREM!

 

#FemLaRepúblicaCatalana #CapDonaEnLoblit #LlibertatPresesPolitiques

#NoCallarem #EnsVolemVives #ToleranciaZero #NoEsNo

 

Sectorial de Dones. Assemblea Nacional Catalana

dones@assemblea.cat   @ANCDones (Twitter)  https://t.me/ANCDones (Telegram)

Tagged with: , ,
Arxivat a Agenda, Documents Sectorial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Dones per la Independència. Sectorial de l'ANC. Reunions mensuals presencials l'últim dimarts de mes, 18:30h, a la seu nacional de l'ANC, c/ Marina, 315 08025 Barcelona
Contacte: dones@assemblea.cat @ANCDones
instragram: dones_anc
Telegram: http://t.me/ANCDones
sectorial de les Dones de l'ANC
23 abril 2020: Signa la Petició!
#MaiSoles
Totes amb Carme Forcadell
Totes amb Carme Forcadell
8M2017
ElCanviEtsTu
Les Dones ens mobilitzem pel Sí!
Declaració 8M2017
Les Dones, imparables cap a la República Catalana
25N2016
assemblees ANC
%d bloggers like this: