11s2022. Tenim dret a viure sense violències, tenim dret a ser independents

Ens veiem diumenge al Punt Llila, a la Plaça d’Idrissa Diallo (Via Laietana amb Passeig d’Isabel II), de 16h a 19h.

Tenim dret a viure sense violències, tenim dret a ser independents (pdf)

Estem convençudes que fer la independència és l’única via per construir un país millor per a tothom. Sabem que no serà automàtic ni estarà garantida una República Catalana igualitària, sostenible, inclusiva, ecologista, coeducadora, amb serveis públics dignes i de qualitat per a tothom, amb totes les persones al centre de les polítiques, amb accés als drets garantit per a tothom, amb fiscalitat justa que no faciliti ni premiï el no pagar impostos a qui més ha d’aportar, amb una justícia que no sigui misògina ni retrògrada que vulnera els drets humans impunement.

Estem vivint en una excepcionalitat colpidora des de massa temps per voler exercir els nostres drets de país, amb centenars d’encausades pendents de judicis, i representants de la política a l’exili, amb uns indults concedits que poden ser revocats, i una fixació de la fiscalía i els alts tribunals per re-jutjar causes que han han estat guanyades per persones injústament represaliades, i l’espionatge antidemocràtic que patim a Catalunya, amb la pretensió de convertir el moviment independentista en un moviment violent, terrorista. El context general no ens ajuda, 2 anys de pandèmia i ara una guerra a europa i tensions creixents a mig món, han incrementat la incertesa en un futur que s’en va a norris també amb l’emergència climàtrica a la que no estem donant la resposta que requereix.

Les conseqüències socials i econòmiques són enormes i gravíssimes, encara en xoc per les multituds de morts en sol·litud a residències gent gran, cal sumar l’estratosfèrica pujada de les factures de la llum i el gas i les repercusions cada vegada majors en l’increment de preus i cost de la vida, però amb salaris estancats o minoritzts en contrast amb els beneficis de bancs, caixes, i energètiques. I la continuada injerència de l’estat espanyol impedint, total o parcialmemnt, lleis aprovades pel Parlament.

Com a país, no tenim les competències per establir les mesures que la gent necessitem, ni per gestionar els recursos de manera eficient i digne. Més d’un 25% de la población de Catalunya viu en risc d’exclusió.

Tenim molts motius per sortir al carrer permanentment. Amb aquest futur ple d’incertesa i precarietat i on els drets de les persones compten cada vegada menys, la independència és l’única resposta.

Aquest 11 de setembre, ens manifestem perquè

  • Ens cal un codi penal propi i uns tribunals propis que deixin enrere el paternalisme i el masclisme i deixin de penalitzar les víctimes de violències masclistes traslladant sobre elles la responsabilitat vers les agressions que exerceixen els agressors, violadors inclosos.
  • Ens cal una hisenda pròpia i un sistema fiscal propi i just i que permeti disposar dels recursos suficients per lluitar contra les violències masclistes i lgtbifòbiques. Cal garantir el dret a l’educació i a la salut i a la dependencia amb serveis públics de qualitat per a totes les persones, sigui quina siguin les seves circumstàncies vitals en cada etapa de la vida. Cal recaptar i redistribuir els recursos i la riquesa de manera justa. Una renda bàsica universal és imprescindible.
  • Ens cal una Seguretat Social pròpia que doni cobertura a totes les ocupacions, per tal que les persones que treballen tinguin dret a pensions dignes i atur. Les treballadores de la llar i les autònomes no poden quedar excloses de la protecció social. I les dones en situació de violències masclistes no poden perdre cotitzacions ni atur si per sortir-se’n han de deixar la feina i deixar el seu entorn.
  • Ens cal una llei d’estrangeria pròpia. Som un poble que acull i que ha estat acollit i continua sent acollit. Un sistema que perpetua les situacions administratives irregulars, només perpetua l’explotació i l’exclusió. Viure sense “papers” et posa en situació de vulnerabilitat extrema i afavoreix també les violències masclistes.
  • Ens cal poder trasposar les directives europees per estar en millor disposició per a realizar la transició energética i climàtica.
  • Ens cal disposar de tots els recursos que generem per garantir l’accés universal a totes les infrastructures i serveis públics, així com garantir l’ exercici dels drets humans a tothom.

Volem una República Catalana lliure de violències masclistes i lgbtifòbiques! Per la llibertat
del país i la llibertat i dignitat de totes les persones, la Independència és imprescindible.

RepublicaCatalanaFeminista #11S2022 #viurelliuresdeviolències #dretaserindependents

Arxivat a General

Deixa un comentari

Dones per la Independència. Sectorial de l'ANC. Reunions mensuals presencials l'últim dimarts de mes, 18:30h, a la seu nacional de l'ANC, c/ Marina, 315 08025 Barcelona i amb la pandèmia per zoom!
Contacte: dones@assemblea.cat @ANCDones
instragram: dones_anc
Telegram: http://t.me/ANCDones
sectorial de les Dones de l'ANC
La Revolta pels Drets
la revolta pels drets
#MaiSoles
Totes amb Carme Forcadell
Totes amb Carme Forcadell
8M2017
ElCanviEtsTu
Les Dones ens mobilitzem pel Sí!
Declaració 8M2017
Les Dones, imparables cap a la República Catalana
25N2016
assemblees ANC