Tenim dret a viure sense violències, tenim dret a ser independents

Tenim dret a viure sense violències, tenim dret a ser independents (pdf)

Estem convençudes que fer la independència és l’única via per construir un país millor per a tothom. Sabem que no serà automàtic ni estarà garantida una República Catalana igualitària, sostenible, inclusiva, ecologista, coeducadora, amb serveis públics dignes i de qualitat per a tothom, amb totes les persones al centre de les polítiques, amb accés als drets garantit per a tothom, amb fiscalitat justa que no faciliti ni premiï el no pagar impostos a qui més ha d’aportar, amb una justícia que no sigui misògina ni retrògrada que vulnera els drets humans impunement.

Estem vivint en una excepcionalitat colpidora des de massa temps per voler exercir els nostres drets de país, amb centenars d’encausades pendents de judicis, i representants de la política i entitats sobiranistes a l’exili i a la presó. I des del 16 de març, estem vivint també una pandèmia sanitària per la COVID-19, mai coneguda, amb conseqüències socials i econòmiques enormes i gravíssimes.

La gestió d’aquesta pandèmia ha evidenciat, un cop més, que estem en un estat caòtic i incompetent. I com a país, no tenim les competències per establir les mesures que la gent necessitem, ni per gestionar els recursos de manera eficient i digne.

Certament, el govern autonòmic també té moltes febleses i incompetències, com ha quedat en evidència en aquests 6 mesos de pandèmia: educació, sanitat, residències, violències masclistes, etc. Sent independents, cap govern de la República Catalana tindrà l’excusa de no tenir les competències ni els recursos propis.

Entre uns i altres es consenteix que milers de persones no tinguin cap ingrés, cap ingrés. Es prometen mesures com a salvació (ERTO, subsidi per a treballadores de la llar, IMV) més titulars de premsa que res més. Mesures, per altra banda sempre parcials i insuficients. Al mateix temps que es facilita que el rei emèrit Juan Carlos I fugi de l’estat espanyol per evitar fer front a judicis a Suïssa o a Espanya, amb un cost de 32.000 € diaris a càrrec dels diners públics.

Tenim molts motius per sortir al carrer permanentment. Amb aquest futur ple d’incertesa i precarietat i on els drets de les persones compten cada vegada menys, la independència és l’única resposta.

Aquest 11 de setembre, ens manifestem perquè

  • Ens cal un codi penal propi i uns tribunals propis que deixin enrere el paternalisme i el masclisme i deixin de penalitzar les víctimes de violències masclistes traslladant sobre elles la responsabilitat vers les agressions que exerceixen els agressors, violadors inclosos. Independència!
  • Ens cal una hisenda pròpia i un sistema fiscal propi i just i que permeti disposar dels recursos suficients per lluitar contra les violències masclistes i lgtbifòbiques. Cal garantir el dret a l’educació i a la salut amb serveis públics de qualitat. Una renda bàsica universal és possible. Cal recaptar i redistribuir els recursos i la riquesa de manera justa. Independència!
  • Ens cal una Seguretat Social pròpia que doni cobertura a totes les ocupacions, per tal que les persones que treballen tinguin dret a pensions dignes i atur. Les treballadores de la llar i les autònomes no poden quedar excloses de la protecció social. I les dones en situació de violències masclistes no poden perdre cotitzacions ni atur si per sortir-se’n han de deixar la feina i deixar el seu entorn. Independència!
  • Ens cal una llei d’estrangeria pròpia. Som un poble que acull i que ha estat acollit i continua sent acollit. Un sistema que perpetua les situacions administratives irregulars, només perpetua l’explotació i l’exclusió. Viure sense “papers” et posa en situació de vulnerabilitat extrema i afavoreix també les violències masclistes. Independència!

Volem una República Catalana lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques! Independència!

#RepublicaCatalanaFeminista #11S2020 #viurelliuresdeviolències #dretaserindependents

VEURE PUNTS LILES 11S2020

Dones per la Independència. Sectorial de l'ANC. Reunions mensuals presencials l'últim dimarts de mes, 18:30h, a la seu nacional de l'ANC, c/ Marina, 315 08025 Barcelona i amb la pandèmia per zoom!
Contacte: dones@assemblea.cat @ANCDones
instragram: dones_anc
Telegram: http://t.me/ANCDones
sectorial de les Dones de l'ANC
La Revolta pels Drets
la revolta pels drets
#MaiSoles
Totes amb Carme Forcadell
Totes amb Carme Forcadell
8M2017
ElCanviEtsTu
Les Dones ens mobilitzem pel Sí!
Declaració 8M2017
Les Dones, imparables cap a la República Catalana
25N2016
assemblees ANC
A %d bloguers els agrada això: