Punts Liles 11S

La manifestació de la Diada 2022 es farà l’11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya.  “Tornem-hi per vèncer: independència“ és la crida d’enguany. Com ja és habitual, a les 17.14 h inici de la manifestació a l’avinguda del Paral·lel, passarà pel Moll de la Fusta fins al passeig d’Isabel II, l’avinguda del Marquès de l’Argenterai acabarà davant de l’Estació de França, com l’any passat. 

La mobilització d’aquest 11S 2022 tindrà 1 Punt Lila situat a la Plaça d’Idrissa Diallo, en memòria del jove guineà que va morir dins el CIE de la zona franca. L’any passat també vam tenir un Punt Llila aquí, al final via laietana. Participa de la manifestació de 11 de setembre i apropa’t al Punt Lila, trobaràs informació per fer front a les violències masclistes i lgbtifòbiques, la polsera Volem viure Lliures de Violències i el domàs La nostra força, la nostra independència. Dones ANC ens trobarem allí des de les 16h. El manifest 11s2022 de Dones ANC: Tenim dret a viure sense violències, tenim dret a ser independents (lectura del manifest a les 16.30 h)

Si participes d’algun col·lectiu feminista actiu contra les violències masclistes,  teniu a la vostra disposició el Punt Lila per visibilitzar materials o el que considereu. Contacta amb dones@assemblea.cat

PUNTS LILES 11S (protocol 2018, fullet 2019, fullet 2020, fullet 2021, fullet 2022)

Als Països Catalans continuen havent feminicidis. Estem en emergència feminista: 15 dones assassinades i 2 infanticidis per violència vicària (dades fins 17 juliol) pel fet de ser dones! A Catalunya, les denúncies per violació augmenten un 31,7% durant els primers sis mesos del 2022 respecte al mateix període del 2021. S’han denunciat 349 agressions sexuals amb penetració, i els abusos sexuals han augmentat un 14,3%. Ho recullen dades dels diferents cossos policials publicades pel ministeri de l’interior del govern espanyol (12 d’agost).

Les agressions masclistes, delictes d’odi, discriminacions i agressions a persones de col·lectius LGBTI estan en augment. La banalització de les violències comporta certa tolerància cap a les agressions i assassinats. Les violències són una xacra a erradicar per complert, ens afecta a totes, de totes les edats i territoris.  Directa actualitza aquesta horrible dada amb els noms i les localitzacions dels atacs mortals contra dones als Països Catalans: https://directa.cat/feminicidis-als-paisos-catalans-lany-2022/

L’Assemblea Nacional Catalana és una entitat compromesa en una república catalana lliure, un país millor per a tothom. I no serem lliures ni tindrem un país millor per a tothom, mentre no eradiquem les violències masclistes i lgbtifòbiques.

Des de la Diada 2018, hi ha Punts Liles a la manifestació de 11S, amb un dispositiu d’actuació preparat per donar resposta adient en cas de produir-se una agressió. Però els Punt Liles són també una acció de sensibilització i prevenció vers l’eradicació de les violències masclistes i lgbtifòbiques, a disposició de tota la ciutadania que s’hi vulgui apropar.

En els Punts Liles trobaràs informació del Protocol de l’Assemblea recursos i serveis disponibles a cada territori, i material de la línia d’atenció 24 h de la Generalitat de Catalunya (900 900 120 i 900900120@gencat.cat ).

Entre tots i totes, construïm un país millor: La república catalana lliure de violències masclistes i lgbtifòbiques!

Foto Punt Lila 2019

Foto Punt Lila 2019

Treballem per tenir una diada reivindicativa, siguin quines siguin les condicions en les que podem exercir el dret de manifestació: El dret a viure lliures de violències masclistes. Lluitem i Guanyem la Independència. Pel nostre dret a ser independents.

Vam estrenar el Protocol per una Diada lliure d’agressions masclistes i LGBTIfòbiques el 2018 i cada any actualitzem el protocol amb les ubicacions dels punts liles i el recorregut de la manifestació. Bona diada!

Punt Lila 2021

Dones per la Independència. Sectorial de l'ANC. Reunions mensuals presencials l'últim dimarts de mes, 18:30h, a la seu nacional de l'ANC, c/ Marina, 315 08025 Barcelona i amb la pandèmia per zoom!
Contacte: dones@assemblea.cat @ANCDones
instragram: dones_anc
Telegram: http://t.me/ANCDones
sectorial de les Dones de l'ANC
La Revolta pels Drets
la revolta pels drets
#MaiSoles
Totes amb Carme Forcadell
Totes amb Carme Forcadell
8M2017
ElCanviEtsTu
Les Dones ens mobilitzem pel Sí!
Declaració 8M2017
Les Dones, imparables cap a la República Catalana
25N2016
assemblees ANC
A %d bloguers els agrada això: