Recursos

Ús no sexista i no androcèntric del llenguatge

Els textos que escrivim han d’estar lliures d’ usos discriminatoris, entre els quals hi ha els usos sexistes i androcèntrics de la llengua. Entenem per usos sexistes els que menystenen o desvaloren un dels dos sexes, habitualment les dones; i entenem per usos androcèntrics els que invisibilitzen o fan difícil imaginar en un àmbit determinat la presència o l’actuació de les dones.

També cal tenir cura que les  imatges que utilitzem que no sigui discriminatòries. Per evitar caure en publicitat sexista, ser conscients d’evitar reproduir estereotips i rols de gènere, cosificació de la dona, violència en les relacions afectives, enquadrament d’homes i dones en certes activitats..

Davant dubtes, podem consultar materials disponibles a Internet, plens de recomanacions sobre l’ús de diverses estratègies lingüístiques per visibilitzar les dones en el discurs. Aquí en tenim un petit recull. Si cal un cop de mà, contacteu amb nosaltres dones@assemblea.cat : Anar al Recull

 

Dones per la Independència. Sectorial de l'ANC. Reunions mensuals presencials l'últim dimarts de mes, 18:30h, a la seu nacional de l'ANC, c/ Marina, 315 08025 Barcelona i amb la pandèmia per zoom!
Contacte: dones@assemblea.cat @ANCDones
instragram: dones_anc
Telegram: http://t.me/ANCDones
sectorial de les Dones de l'ANC
La Revolta pels Drets
la revolta pels drets
#MaiSoles
Totes amb Carme Forcadell
Totes amb Carme Forcadell
8M2017
ElCanviEtsTu
Les Dones ens mobilitzem pel Sí!
Declaració 8M2017
Les Dones, imparables cap a la República Catalana
25N2016
assemblees ANC
A %d bloguers els agrada això: